Pedicare Uden
Behandelingen
Een volledige pedicurebehandeling
- Het desinfecteren van de voeten
- Knippen, frezen, polijsten en verzorgen van de nagels
- Drukvrij leggen van ingroeiende nagels
- Nagel wallen en riemen losmaken
- Behandelen kloven
- Eeltpitten en likdoorns verwijderen
- Behandelen schimmelnagels, kalknagels
- Masseren van de voeten met verzorgende voetencrème
Een deel pedicurebehandeling
- Het verwijderen van een likdoorn of een eeltplek
- Behandelen van een ingroeiende teennagel
Diabetische voeten
Diabetes mellitus is een stoornis van het glucosegehalte in het bloed (het suikergehalte) wat te hoog of te laag kan zijn. Er zijn twee typen diabetes mellitus (DM) te onderscheiden, type 1 en type 2 (ouderdoms DM). Mensen met DM type 2 ontwikkelen vaker voetproblemen dan mensen met DM type 1. Door neuropathie, wat een ongevoeligheid in tenen en voet is, is het mogelijk dat u met wondjes doorloopt met alle gevolgen van dien. Daarom is het na laten kijken van uw voeten zelfs noodzakelijk. Als diabetespatiënt kunt u in sommige gevallen in aanmerking komen voor een vergoeding van de behandelingskosten. De Podotherapeut beoordeelt uw Simms classificatie en daarmee uw zorgprofiel. Dit is nodig om u te kunnen informeren op hoeveel pedicure behandelingen u recht heeft dit jaar. Informeer ook bij uw zorgverzekeraar of u ook in aanmerking komt voor een vergoeding.
Reumatische voeten
Uw voeten verdienen extra aandacht! Als reumapatiënt heeft u bijna altijd te maken met ongewenste eelt- en likdoornvorming
 aan uw voeten. Dit heeft te maken met de veranderende stand van voet en tenen, het weefsel onder de bal van uw voet dat dunner wordt of verschuift en schoenen die niet goed (meer) passen.
Als reumapatiënt kunt u ook last krijgen van veranderingen aan uw nagels. Dit is vaak een gevolg van het feit dat de tenen in de verdrukking komen doordat er (te) weinig ruimte is in uw schoenen.
Vaak is er ook een stand afwijking van de voet. De volgende nagelafwijkingen kunnen optreden; verkleuringen, verdikte of juist extreem dunne nagels, brokkelige nagels, eeltvorming onder de nagels, ruwe, ondoorzichtige, brosse en gespleten nagels.
Nagelbeugel
Wanneer u veel last heeft van een ingroeiende nagel, likdoorn in de nagelwal, rond groeiende nagels (tunnelnagels), dan bestaat er eventueel de mogelijkheid om een nagelbeugel te plaatsen. Dit is wel afhankelijk van de toestand van de nagel, zoals een schimmelnagel, brokkelige nagels of bij een risico voet.
Er zijn verschillende vormen van nagelbeugels, van een Ross Fraser tot een veertje, van duur naar goedkoper mogelijk afhankelijk van welke beugel men nodig heeft. De beugels die in de praktijk worden toegepast zijn de Podofix, Spangen (plakbeugel) en het veertje.¨Alle 3 de beugels hebben ieder hun unieke functie en kunnen voor iedere klacht weer verschillende resultaten bieden.
Orthese
Een orthese kan op maat gemaakt worden om drukontlasting te geven. Dit kan bijvoorbeeld bij een likdoorn tussen de tenen of op de tenen. Dit kan ook toegepast worden wanneer er veel druk ontstaat aan de tenen door vergroeiingen van de tenen bij bijvoorbeeld reuma.
De orthese wordt altijd gemaakt in samenspraak met u.
Voetreflexzonetherapie
Voetreflexzonetherapie is een alternatieve behandelmethode die wordt toegepast bij pijnklachten. De basisgedachte hiervan is, dat handen en voeten reflexzones hebben die in verbinding staan met alle organen, klieren, zenuwen, botten en weefsels. Reflexzonetherapie werkt holistisch, dat wil zeggen dat ze ervan uitgaat dat lichaam en geest van de mens één zijn.
Nagelafwijkingen
- Hyperkeratose en clavus subungualis (eelt en likdoorn onder de nagel)
- Schimmelnagels
- (Pseudo) unguis incarnatus (ingroeiende en ingegroeide nagel)
- Tunnelnagels
- Trauma-nagels