Pedicare Uden

Voetreflexzonetherapie bij Pedicare Uden | Pedicare Uden

Voetreflex

Voetreflexzonetherapie

Voetreflexzonetherapie is gericht op het stimuleren van het zelf genezend vermogen van de mens. Door de voetreflexzones volgens een speciale techniek te masseren, wordt de doorbloeding van het lichaam bevorderd. Hierdoor kunnen zuurstof en voeding de weefsels bereiken en worden afvalstoffen sneller afgevoerd. Blokkades in de energiedoorstroming kunnen door deze massage worden opgeheven.

 
Een behandeling duurt ongeveer een uur. Het wordt toegepast onder andere bij stress, vermoeidheid, slaapstoornissen, hoofdpijn, rugpijn, gewrichtsklachten, maag- en darmklachten, huidproblemen en ademhalingsklachten.
 
Het is mogelijk een reflexzonetherapeut zonder verwijsbrief van de huisarts te bezoeken. Een reflexzonetherapeut stelt geen diagnose en vervangt niet de reguliere gezondheidszorg, maar kan de behandeling van de huisarts of specialist aanvullen en/of ondersteunen.

Werkwijze

Tijdens de eerste behandeling wordt er een intakeformulier ingevuld en bespreek ik met u de klacht. Vervolgens krijgt u een ontspanningsmassage. Bij acute klachten kunt u al baat hebben na 4 tot 5 behandelingen. Bij chronische klachten kan het zijn dat regelmatige 'onderhouds' behandelingen nodig zijn. 1x per 4 tot 6 weken een massage is dan al voldoende.

Het aantal vervolgbehandelingen is afhankelijk van de aard van de klacht. Chronische klachten vragen vaak meer tijd om te verdwijnen. Doorgaans moet u rekening houden met 8 tot 10 behandelingen.